Корабът впечатлява с размерите си и екстрите, които предлага.

Авенюта с растителност и ледена пързалка на най-големия круизен кораб в света

Най-големит круизен кораб на света Harmony of the seas, освен че побира 6410 пътници и 2384 души екипаж, предлага невероятни екстри за своите пасажери.

Екип на френския вестник „Фигаро“ прекара няколко дни на борда на круиза, за да опише обстановката.

Там има ледена бързалка, авенюта за разходки с пищна растителност, алея за джогинк и дори затвор, впечатлени са френските журналисти.

При качването на борда, туристите са посрещани като в дворец от армия от служителки, въоръжени с таблети. Те регистрират пътниците за 10 минути и после туристите стават граждани на този плаващ свят, съставен от 18 мостика, от които 16 са достъпни за тях.

На лайнера има 2747 каюти, от които 2000 със собствен балкон, както и 200 апартамента, от които най-големият е с площ 140 квадратни метра и е на 2 етажа. В него има пиано, иконом и тераса с площ 83 квадратни метра. Цената за седмица на апартамента е 15 000 евро.

Под вратата на всяка каюта се пъха програмата за туристите. Те могат да избират между 60 мероприятия, сред които търгове, лечение на целулит, курсове по разнородни танци, изложби на 1180 произведения на изкуството на стойност 21 милиона долара, редене на гигантски пъзел, запознанства с цел намиране на сродни души, безплатни медицински консултации, сеанси за избелване на зъби и др.

На борда на лайнера има две големи авенюта – Сентрал парк, разположен на осми мостик и Крайбрежното авеню, разположено на шести мостик. Покрай първото авеню, наподобяващо оживена градска пътна артерия, са засадени растения и цветя, както и 52 истински големи дървета. Край тази артерия има кафенета с тераси, бутици, ресторанти. От двете ѝ страни се нижат и 5 етажа каюти с огромни прозорци.

Крайбрежното авеню е артерия от типа пешеходна алея, от двете страни на която има ресторанти и магазини, сред които пъб, пицария, сладоледажийница, джаз-бар. Покрай това авеню се намира и ресторантът „Страната на чудесата”. В него се предлагат шедьоври на американската молекулярна кухня.
На борда на лайнера има клиника, но по-важното е, че има и затвор. В него има две килии за провинили се пътници. Възможно е нарушителите да бъдат поставяни и под домашен арест в каютите си. В лайнера има и морга с капацитет четири трупа.

На кораба има 23 басейна за големи и малки и джакузита, 18 ресторанта, като най-големият от тях е с капацитет 1000 клиенти, а най-малкият е с капацитет 50 души.
На борда на круизния кораб пушенето е забранено, а за нарушителите глобата е 250 долара. Сумата се добавя към финалната сметка на туристите. Има малка зона за пушачи, но посетителите ѝ там са гледани като прокажени. Забраната за пушене отпада само в казиното, където играчите на 422-те игрални машини и 21-те игрални маси могат да пускат кълбета тютюнев дим на воля, стига да харчат пари.

На лайнера има и ледена пързалка, на която се предлага шоуто „Ваканция на лед“.

Интерес представлява бионичният бар на кораба. Там напитките и коктейлите се поръчват през таблет, а после два робота ги приготвят, избирайки между десетките бутилки, окачени по тавана на бара. После поднасят напитките с телескопичните си ръце.

В кораба има огромна пързалка, на която малчуганите могат да се спускат почти отвесно от височина от 30 метра. Джогинг алеята пък е с дължина 700 метра и обикаля кораба.

Цените са също впечатляващи. На ден 19,99 долара (18 евро) се плаща за използването на интернет връзката Voom, смятана за най-бързата и ефикасната в океаните. На борда на лайнера в 42-те бара се предлагат 127 различни коктейла, но цената на един от тях започва от 12 долара (десетина евро). Има и дневни карти за потребление в баровете. Срещу карта за 22 долара на ден човек може да пие колкото иска безалкохолни напитки. Срещу карта за 67 долара на ден може да пие колкото си иска алкохол.

Блюдата в 18-те ресторанта на лайнера са с цена между 30 и 50 евро. Навсякъде на борда на кораба се начислява такса от 18 процента за обслужване.

Цената на круиза на човек във външна двойна каюта с балкон е 1249 евро. За външен апартамент с балкон цената е 1949 евро.

В неделя на 12 юни Harmony of the seas започва да плава из Средиземно море. Тръгването ще е от Барселона, а круизите ще бъдат едноседмични и ще отведат пътниците в Палма де Майорка, Марсилия, Специя, Чивитавекия, Неапол и накрая пак в Барселона. Круизите ще продължат до 16 октомври.

От 5 ноември Harmony of the seas ще плава между островите из Карибите, като тръгването ще е от Маями във Флорида.

Check Also

Банята на хотела също е важна… (снимки)

Повечето туристи са на мнение, че банята на хотела трябва да е чиста, и ако …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.