В Банско се провеждат десетки интересни фестивали.

Банско с номинация за Балканска столица на фестивалите

Курортът Банско получи номинация за Балканска столица на фестивалите от Balkan Awards for Tourism Industry 2015, научи bg-turist.com.

Над 50-те фестивални формати в културния календар на курорта, част от тях с международно значение, са дали основание на журито да номинира Банско за фестивална столица.

Ски курортът Пампорово пък е поощрен заради иновативните подобрения, които е извършил. За новия зимен сезон туристите ще могат да се радват на влизането в експлоатация на новия 4-седалков лифт, който замени стария влек „Двата моста“ в местността Малина. Новият лифт е с дължина 1300 метра, денивелация 377 метра и капацитет 2000 човека на час, аргументира се журито.

Освен иновациите, курортът е запазил социалната си политика към ученическите групи и децата, като предоставя отново преференциални условия с цел стимулиране развитието на зимните спортове сред младежта и подрастващите.

Замъкът в Равадиново също попада в номинациите за туристически обект номер едно за 2015 година в България.

Партньори на Balkan Awards for Tourism Industry 2015 са Българо-румънската търговско промишлена палата, Италианската търговска камара, Бизнес Клуб Лондон, Сръбско-Българската търговска камара и National Association for SPA & Wellness Tourism. Те ще отбележат значимите постижения на компаниите, успешно развиващи най-важния отрасъл за българската икономика, както и за икономиките на нашите съседи от полуострова.

Церемонията по награждаването ще се състои на 9 декември от 20 часа в зала Диамант на хотел Рамада в София. Ще бъдат наградени още най-успешните туристически обекти и дестинации на Балканите.

Check Also

Най-странните басейни по света

Като турист може да видите странни работи по време на почивката си. Оказва се, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.