Breaking News

БГ курорт поднася десерт „Уимбълдън“ по специален повод

 

Туристите в курорта „Албена“ ще имат възможност да хапват десерта „Уимбълдън“ през следващите две седмици.

По този начин от управата на ваканционното селище ще посрещнат и първия мач на Григор Димитров, на най-стария от четирите турнири на Големия шлем по тенис.

Десертът „Уимбълдън“ е комбинация от ягоди с ванилова сметана.

Всеки път, когато се е провеждал прочутият тенис турнир, е бил сезонът на ягодите. Още по времето на Викторианската епоха се е считало за изискано да се консумира именно плода, който години по-късно гали вкусовите рецептори на зрителите по трибуните на „Уимбълдън“.

Десертът за първи път е поднесен на зрители през 1877 година. Тогава 200 души изгледали финала, където Спенсър Гор се превърнал в първия шампион на турнира. Оттогава насам са се консумирали тонове ягоди, като към днешни дни средно се изяждат по 28,000 килограма за двете седмици, в които „Уимбълдън“ се провежда.

Според легендата, Томас Уолси, който е бил влиятелен английски държавник и кардинал на Римокатолическата църква, първи измислил комбинацията ягоди със сметана. Специалният крем бил „диета“ на селяните, докато червеният плод се консумирал само от заможните, а комбинацията била символичната възможност бедни и богати да се съберат.

Check Also

Ледена пързалка на…Малдивите

Малдивите са екзотична туристическа дестинация – чисти океански води, златни пясъци, палми, слънце и спокойствие. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *