БГ курорт поднася десерт „Уимбълдън“ по специален повод

 

Туристите в курорта „Албена“ ще имат възможност да хапват десерта „Уимбълдън“ през следващите две седмици.

По този начин от управата на ваканционното селище ще посрещнат и първия мач на Григор Димитров, на най-стария от четирите турнири на Големия шлем по тенис.

Десертът „Уимбълдън“ е комбинация от ягоди с ванилова сметана.

Всеки път, когато се е провеждал прочутият тенис турнир, е бил сезонът на ягодите. Още по времето на Викторианската епоха се е считало за изискано да се консумира именно плода, който години по-късно гали вкусовите рецептори на зрителите по трибуните на „Уимбълдън“.

Десертът за първи път е поднесен на зрители през 1877 година. Тогава 200 души изгледали финала, където Спенсър Гор се превърнал в първия шампион на турнира. Оттогава насам са се консумирали тонове ягоди, като към днешни дни средно се изяждат по 28,000 килограма за двете седмици, в които „Уимбълдън“ се провежда.

Според легендата, Томас Уолси, който е бил влиятелен английски държавник и кардинал на Римокатолическата църква, първи измислил комбинацията ягоди със сметана. Специалният крем бил „диета“ на селяните, докато червеният плод се консумирал само от заможните, а комбинацията била символичната възможност бедни и богати да се съберат.

Check Also

48 000 долара за нощувка…в апартамента на принцесата на Монако

Ако имате 48 000 долара навярно ще си купите апартамент. Е, някои пък може да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *