Британските туристи не обичали да контактуват с хора от други националности

Оказва се, че ухилените британски туристи, които заливат България, пък и не само нашата държава, не обичат контактите с местното население и гостите от други държави.

Това показва проведено през този месец проучване на британския туроператор Holiday Hypermarket сред 3000 негови клиенти. С резултатите от анкетата разполага и bg-turist.com.

Едва 17 % от поданиците на Елизабет ІІ осъществяват някакъв контакт с местните по време на почивката си. По-голямата част от изброените общуват само с персонала в хотела или ресторанта, и то защото им се налага да го правят.

Само 17 процента от британците общуват с туристи от други държави. За сметка на това пък над 60 % се сприятеляват с англичани.

Един от най-интересните изводи от проучването е, че англичаните се сприятеляват със свои сънародници, но гледат да избягват семействата с деца. Едва 3 % от анкетираните влизат в социален контакт със семейни.

Близо 50 % от британските туристи запазват създадените по време на почивката си приятелства.

Големият процент от анкетираните отговарят, че отиват на почивка, за да релаксират, а не, за да „разширят хоризонта си“ и научат нещо ново.

Според специалистите, въпросното проучване изкарва клиентите на Holiday Hypermarket недружелюбни и сдържани.

Check Also

Мечтано място за почивка на летището…

Ако ви е писнало от тълпите и шума по летищата, то със сигурност идва решението …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.