Breaking News

Бургас домакинства генерална асамблея на най-голямата круизна организация в Европа

Бургас ще бъде домакин на Генералната асамблея на най-голямата круизна асоциация в Европа – „MedCruise“ през 2020г., съобщи изпълнителният директор на пристанището Диян Димов. Това решение е било взето вчера на заседание на Съвета на директорите, което се е провело на остров Сардиния в Италия. Представител на България е бил председателят на съвета на директорите Иван Капитанов.

Асоциацията на средиземноморските круизни пристанища има 73 члена, представляващи повече от 100 пристанища по целия Средиземноморски регион, включително Черно море, Червено море и близкия Атлантически океан, както и 32 асоциирани членове, представляващи сдружения, пряко ангажирани с крузния бизнес. 

Пристанище Бургас е първото българско пристанище, което беше поканено да стане член на „MedCruise“. В момента от Черноморския басейн там членуват пристанищата Констанца, Одеса, Сочи и Батуми. Поканата за членство е признание за усилията ни в обслужването на круизните кораби и ще ни подпомогне в привличането на все повече такива. Като член на „MedCruise“ пасажерски терминал Бургас ще бъде представян и на всички европейски и световни круизни форуми, каза Диян Димов, изпълнителен директор на Пристанище Бургас. 

Източник: Радио Варна

Check Also

Хотел в стая за пазачи…

Определено по света има много странни хотели. Nieuwe Amstelbrug се намира в Амстердам и посреща …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.