Breaking News

България може да приеме до 200 000 руски туристи извънредно

България може да приеме до 200 000 руски туристи извън бройките, които ежегодно се залагат от хотелиерите. Това потвърдиха експерти от туристическия бранш пред bg-turist.com.

Страната ни няма капацитет да посрещне всички руски туристи, които се отказват от Турция и Египет заради възникналите инциденти там. В силите ни е да приемем засега до 200 000 души. Възможност за повече може да се отвори през 2017 година. Идният летен сезон е планиран и почти продаден, обясниха експертите.

Представители на туристически агенции са на мнение, че тази година в България ще дойдат 100 000 руски туристи повече от 2014 година. България попада сред топ 10 на желаните дестинации от руснаците. Освен нашата страна руснаците ще посетят Кипър, Гърция, Израел, Испания.

Трябва да подобрим обслужването по курортите си, ако искаме да имаме повече посетители. Само с ниски цени не става, убедени са туроператорите.

Според други експерти е трудно да се определи точната бройка на почиващите в България руски граждани, тъй като много от тях имали апартаменти в страната. Тези хора идват на собствени разноски и без организация, няма как да се преброят. От техните посещения предимно печелят ресторанти и магазини, не хотели, обясниха от бранша.

Check Also

Парижки музей посрещна нудисти…

Нудисти получиха подарък от парижки музей. На 5 май Palais de Tokyo посрещна голи гости. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *