България привлича в морските си курорти туристи, търсещи сигурност

България се надява да привлече в морските си курорти туристите, които търсят сигурност и се страхуват да посетят някога популярните Египет и Тунис. Това пише в свой материал за страната ни агенция Ройтерс, цитирана от вестник „24 часа“.

Нападенията от миналата година в Тунис и в Египет сринаха резервациите в тези страни. Българският южен съсед Турция също бе подложена от серия нападения от ислямисти и кюрди, а Гърция е на предната линия на европейската мигрантска криза. От това ще се възползват туристически дестинации с по-малък риск да станат цел на нападения като Испания, Португалия и България.

„Очакванията са толкова големи, че много хотелиери се притесняват, че няма да имат достатъчно легла“, казва Пламен Бакалов, консул по икономическите въпроси в българското консулство във Франкфурт.

Туристическата компания „Сънтурс“, базирана във Варна съобщава, че летните резервации от Германия са нараснали с 12% в сравнение с миналата година и се очаква нарастване на тези на руските туристи в размер на 10-15%.

Според статистическите данни туризмът дава 13% от българския национален доход.

Check Also

Най-странните басейни по света

Като турист може да видите странни работи по време на почивката си. Оказва се, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.