В Созопол туристите ще усетят духа на едновремешна Европа. Снимка: интернет

Български места попаднаха сред подценените европейски дестинации

Две от най-популярните и посещавани места в България попаднаха в класация за подценени европейски дестинации, научи bg-turist.com.

Според сайта thrillist.com, Аладжа манастир край Варна и Созопол са част от онези кътчета, където може да се усети някогашна Европа. Въпреки това, тези места, заедно с още няколко дестинации на Балканите са най-често недооценяваните на Стария континент.

Thrillist.com препоръчва на всеки европейски турист да се разходи в старата част на Созопол, да опита чаша от прекрасното вино в региона, но също така да не забравя да посети и страхотните плажове наоколо.

За варненския Аладжа манастир пише, че е един от най-езотеричните манастири в цяла Европа. Монасите са издълбали тук преди столетия жилищни помещения, крипти, дори и параклис. В момента Аладжа манастир предлага на своите гости уникално звуково и светлинно шоу. Според уредника на музея Валери Кинов, 80 000 души са посетили манастира през последните 3 години.

В класацията на подценените дестинации попадат още Битоля, Прищина, Проклетия, Требине, делтата на река Дунав в Румъния.

Check Also

Най-странните басейни по света

Като турист може да видите странни работи по време на почивката си. Оказва се, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.