Варна в топ 10 на най-предпочитаните дестинации от немските туристи

Морската столица Варна попадна в топ 10 на най-предпочитаните дестинации от немските туристи, съобщиха от пресцентъра на общината за bg-turist.com.

Информацията се базира на множество публикации в авторитетни немски туристически списания и интернет портали, както и данните от големите германски туроператори. За “Лято 2016” те са договорили повече хотелски легла за Варна.

Едно от най-авторитетните немски издания за анализи и новини в туризма FVW в два последователни броя е публикувало аналитичнистатии, които потвърждават засиления интерес на немските туристи към региона на Варна. Анкетираните райзебюра и туристически агенцииотбелязват рекорден ръст от +45% (м. март) и +60% (м. април) в продажбата на туристически пакети спрямо същите месеци на предходната 2015 година.

Според изданието, от 10-те най-предпочитани дестинации за почивка, най-голям е отливът на немски туристи от Анталия в Турция и Хургада в Египет. За сметка на това през март Варна се е изкачила до осмо място с пазарен дял от 4% в топ 10 на най-предпочитаните дестинации на германците за пътувания с обща цена.

Check Also

Банята на хотела също е важна… (снимки)

Повечето туристи са на мнение, че банята на хотела трябва да е чиста, и ако …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.