Стартът на туристическия сезон във Варна бе даден в една от най-популярните забележителности за туристите - Римските терми. Снимка: Община Варна

Варна става целогодишна туристическа дестинация

Варна ще бъде целогодишна туристическа дестинация, стана ясно по време на откриването на туристическия сезон в морската столица.

Варна има потенциал да бъде дестинация за 4 сезона. Вървим напред в тази посока и доказателство за това е интересът на много авиокомпании, които включиха града ни в своите програми. Пример са нискотарифните Wizz Air, EasyJet, Ryanair, както и България Ер, Австрийските и Турските авиолинии, каза кметът на града Иван Портних.

Той допълни, че управата на Варна работи за това морската столица да бъде атрактивна дестинация по въздух и вода – с проектите за отваряне на пристанището, за новата зона на Морска гара, за нов пасажерски терминал с Експоцентър.
По данни на Министерството на туризма през миналата година във Варна са пристигнали над 1 100 000 туристи, 5 500 000 са реализираните нощувки. Директорът на Летище Варна Димитър Костадинов разкри, че тази година аеропортът си е поставил амбициозната задача да посрещне над 2 млн. пътници, с над 20 % нискотарифни полети.

Check Also

Банята на хотела също е важна… (снимки)

Повечето туристи са на мнение, че банята на хотела трябва да е чиста, и ако …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.