Нощем Венеция може да бъде страховита. Снимка: интернет

Венеция сред туристическите дестинации предлагащи…духове

Плаж, романтични разходки, питие в приятна компания и красиви гледки – това звучи твърде скучно за туристите, търсещи силни емоции.

По света има немалко хора, които искат да изживеят страх докато си почиват. За тях релакс е да попаднат на място обитавано от духове и тъмни сили.

Правилният град за тези хора е…Венеция! Може да ви звучи невероятно, но свързваният с романтика и красота италиански град попада в списъка „Обитавани от духове туристически дестинации“.

Със своите тесни и образуващи лабиринти улички, Венеция крие множество тайни за духове и неразкрити убийства, твърдят създателите на списъка със страшните дестинации.

Някои от малките островчета край Венеция са били ползвани за масови гробове по време на голямата чумна епидемия в Европа. На друг остров пък се е намирала страховита лудница. Всичко това гарантира много страх…

Лондон също влиза в класацията за страшна туристическа дестинация. Това е градът, където е вършал известният Джак Изкормвача. Авторът на множество убийства, никога не е заловен за зверствата си. И до ден днешен се спори дори кой стои зад жестокия псевдоним. Наскоро учени обявиха, че Джак може да е бил полски имигрант. Знае ли някой? Духовете на жертвите му сигурно са наясно.

Мнозина пък са загубили главите си в Лондонската кула, така че това гарантира присъствие на доста недоволни духове.

Днес край тази забележителност в Лондон спокойно се разхождат хора. Преди векове обаче тук са били обезглавени мнозина.  Снимка: интернет
Днес край тази забележителност в Лондон спокойно се разхождат хора. Преди векове обаче тук са били обезглавени мнозина. Снимка: интернет

В лондонската книжарница на адрес „50 Berkeley Square“, се смята, че още броди духът на момиче, което се е самоубило в района. Душата на девойката бродела неспокойно на мястото, твърдят запознати и приканват феновете на подобни истории да посетят книжарницата по време на годишния си отпуск.

Ако не ви се ходи чак до Лондон, спокойно може да посетите и Прага. Смята се, че гробището в стария град на чешката столица е обитавано от множество духове. „Карловия мост“, който преди време е бил място за екзекуции, днес е пълен с призраците на мъжете, които са намерили смъртта си там, твърдят познавачи.

В Прага няма само бира, а и места, където да те побият тръпки. Снимка: интернет
В Прага няма само бира, а и места, където да те побият тръпки. Снимка: интернет

Край Пражкия замък пък имало духове на управници. Преди години оттам били хвърлени двама управители и се смята, че душите им обикалят наоколо. Внимавайте – умрелите политици също не са за подценяване!

Check Also

Мечтано място за почивка на летището…

Ако ви е писнало от тълпите и шума по летищата, то със сигурност идва решението …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.