Увеличава се броят на японските и китайските туристи в България. Снимка: интернет

Все повече японски и китайски туристи почиват в България

Расте броят на японските и китайските туристи, които предпочитат България за почивката си. Това съобщиха от Министерството на туризма, след като група журналисти от двете страни посети известни български дестинации.

Над 8000 японци са почивали у нас в периода януари-юли 2016 година. Това е ръст от 22 % спрямо същия период на миналата година, отчитат от ведомството. За цялата 2015 година японските туристите в страната са били 11 300.

Китайците също проявяват силен интерес към България. 10 900 е техният брой за първите седем месеца на годината, което е ръст от 25 %.

Китайските и японските гости се интересуват основно от традициите в производството на розови продукти и българското кисело мляко. Те са сред най-активните чуждестранни туристи, посещаващи Розовата долина по време на розобера и традиционните празници на розата в Казанлък и Карлово.

Сред най-предпочитаните от азиатците туристически продукти са посещенията в културно-исторически обекти, балнео- и спа услугите, фолклорните и тематични фестивали, сити туровете.

Check Also

Най-странните басейни по света

Като турист може да видите странни работи по време на почивката си. Оказва се, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.