Breaking News
Така ще изглежда първият в света подводен салон на круизен кораб. Изображение: Pontant

В круизния кораб – луксозен салон под водата

Да отпиваш качествено питие в приятна компания, а в същото време да си под водата? Това ще бъде напълно възможно, ако се реализира идеята на френската круизна компания Ponant.

Французите възнамеряват да „инсталират“ салона в круизния си кораб Le Lapérouse. Луксозната зала ще бъде разположена под водната линия на плавателния съд, и се очаква да посреща първите си пасажери догодина.

На пространство от 75 квадратни метра ще се побират до 40 пътници. Салонът ще впечатлява с изискан, дизанериски интериор. Но акцент ще бъдат два огромни отвора с размери 1.6 Х 3.4 метра, от които пасажерите да наблюдават подводния свят.

Проектантите са помислили за всичко. Специални неутрализиращи подводни светлини, ще позволяват на пътниците да гледат морското дъно, без да им пречат отблясъци или прекалена тъмнина. Светлините са специало проектирани, така че да не увреждат морската биосфера.

В подводния салон ще има и екрани, на които туристите ще наблюдават подводния живот, заснет от камери в различни точки на плавателния съд. С помощта на специални хидрофони пък гостите ще чуват какво се случва под водата.

За желаещите да изпитат пълно удоволствие, в луксозния салон ще бъдат инсталирани чувствителни дивани, които ще предават на седналия върху тях всички възможни вибрации и звуци от морското дъно.

Check Also

Хотел в стая за пазачи…

Определено по света има много странни хотели. Nieuwe Amstelbrug се намира в Амстердам и посреща …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.