Гласово управление на хотелската стая. Какво да очакваме в туризма през 2017 година?

2017 година ще бъде една от иновативните в областта на туризма, твърдят експерти. Туристите ще усетят върху себе си това съвсем скоро.

Гласово управление на хотелската стая

Благодарение на Aloft Hotels вече имаме възможността да командваме хотелската си стая, като й говорим. Мобилно приложение на Apple позволява да контролираме осветлението, температурата, дори и музиката в хотелската си стая, само с гласови команди. Няма да се налага да търсите ключа за лампите, нито да се правите на техници из стаята си. Ако пожелаете нещо, просто говорете!

Нововъведението вече е реалност в два от хотелите на Aloft, в Бостън и Санта Клара.

Отключваме стаята със сканиране на очите или пръстов идентификатор

Ако си мислите че ключовете в хотелите са отживелица, то същото вече може да се каже и за картите. Модерни хотели по света използват технологии за разпознаване, които гарантират много по-голяма сигурност за багажа и парите на туриста.

Бутиковият хотел Alma в Барселона предоставя на гостите си възможност да ползват пръстовите си отпечадъци, за да отключват и заключват стаите си. Там оправданието „Загубих си ключа“, вече не важи.

Kimpton Nine Zero в Бостън пък е въвел ирисов идентификатор за един от най-луксозните си апартаменти. Там системата разпознава госта само чрез сканиране по очите и не се налага използване на ключове и карти.

Дали и други хотелиери ще се престрашат да въведат технологията през 2017 година и ще стане ли тя масова?

Летището помага да не изтървем полета си

Не са малко туристите, които изпускат своя самолет и така провалят ваканцията си. Това в обозримо бъдеще може да остане в историята. От Великден на 2017 година лондонското летище Хийтроу въвежда специална система, която разпознава дали даден пътник закъснява за полета си, съобщава Индипендънт.

Софтуерът е способен да анализира 33 отделни показателя, като класата, в която ще пътувате, националността, дали имате чанти, типа на вашия самолет.

Идентификаторът за забавяне може да се постави на терминалите с по-късни полети. Обмисля се и идеята да се осигури специален транспорт на пътници, които са били сканирани от системата, че закъсняват.

Check Also

Най-странните басейни по света

Като турист може да видите странни работи по време на почивката си. Оказва се, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.