Breaking News

Да гледаш природата от птичи поглед…

Мечтата на мнозина да видят земната повърхност от птичи поглед може да стане реалност съвсем скоро. Не е нужно да летите, нито някакви специални приготовления. Вземате си фотоапарат и бинокъл, и сте готови!

Датската компания EFFEKT планира да изгради сред гората 45-метрова кула. Тя ще е с широки пътеки, така че посетителите да се наслаждават на красивата природна гледка, докато се разхождат. Дължината на пешеходната площ ще бъде 750 метра.

Самата кула, която ще носи името The Treetop Experience трябва да „изникне“ край гората Gisselfeld Klosters Skove, на около час път от столицата Копенхаген. Кулата ще бъде изградена от вече изсечени в района дървета, така че освен щадяща природата, тя напълно ще се слива с пейзажа.

Качени на върха, туристите ще имат възможност да се насладят на 360-градусова панорамна гледка, като ще се вижда на 25 километрова далечина. Планирани са и въздушни пътеки за достъп до кулата. Те ще минават над различни – стари и нови части, но над гората.

Това ще даде възможност на посетителите да минават пеш през горските масиви без да ги засягат. Ако се изморят, ще имат шанс да си отдъхнат на специални седалки, изградени на широки места по въздушния горски път.

Кулминацията на пътешествието е изкачването по 45-метровата кула.

The Treetop Experience трябва да отвори врати през пролетта на 2018 година.

Check Also

Хотел в стая за пазачи…

Определено по света има много странни хотели. Nieuwe Amstelbrug се намира в Амстердам и посреща …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.