Breaking News

Да пратиш картичка от поща под водата или на Южния полюс…

Туристите обичат да пращат пощенски картички към дома от дестинациите, на които почиват. Има две пощенски станции обаче, които не приличат на никои други по света. Друг е въпросът, че ще са ви необходими малко по-специални умения, за да стигнете до тях.

За тези, които умеят да плуват, и по-точно да се гмуркат, работи пощенски офис в една от най-екзотичните дестинации – Вануату, и по точно остров Hideaway. Отворен през 2003 година, пощенският клон се намира на 10 фута под морското равнище. Оттук може да пратите специална подводна картичка, която няма да се намокри и ще стигне навреме до получателя.

Работното време е изнесено на брега, така че няма да се наложи да се спускате във водата напразно. За тези, които не умеят да плуват добре курортът предлага и специална помощ.

Другата поща също се намира на странно място. Тя е близо до Южния полюс, защото е част от Антарктика. От Порт Лакрой всяка година се пращат 70 000 пощенски картички по целия свят.

Пощенският клон е на остров, разположен на 700 мили от бреговете на Чили и Аржентина. Тук явно работят със скоростта на българските пощи, защото писмата стигат до получателя между 2 и 6 седмици.

Check Also

Хотел в стая за пазачи…

Определено по света има много странни хотели. Nieuwe Amstelbrug се намира в Амстердам и посреща …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.