Breaking News
Така ще изглежда електрическото самолетче. Снимка: интернет

Двуместен самолет ще ни води на почивка. Излита директно от двора

Можете ли си да си представите – събуждате се някоя сутрин с любимия човек, решавате, че ви се ходи на почивка на морето. Приготвяте малък багаж, качвате се в електрическия си самолет, и излитате направо от двора!

Това в момента ви се струва фантазия, но е напълно възможно да се случи съвсем скоро. Екип от германски инженери, които ползват базата на Европейската космическа агенция (ESA), са разработили проект на електрически самолет, който побира до двама души с неголям багаж. Чудото се нуждае единствено от 15-тина метра край себе си, за да излети успешно или да кацне. Надеждите засега са машината да бъде пусната в продажба през 2018 година.

Самолетът излита вертикално, също като хеликоптерите, което му позволява да каца без проблем на хеликоптерни площадки по хотели или бизнес сгради. Това е самолет, който не се нуждае от сложна и скъпа инфраструктура, като на летище, казват проектантите Daniel Wiegand, Patrick Nathen, Sebastian Born, Matthias Meiner. Екипът обещава самолетът да бъде много по-тих от хеликоптер.

До момента цена не е определена, но според ESA тя ще бъде доста по-евтина от малките класове самолети на пазара.

Check Also

Хотел в стая за пазачи…

Определено по света има много странни хотели. Nieuwe Amstelbrug се намира в Амстердам и посреща …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.