Добре дошли в Отровната градина!

За разлика от останалите ботанически градини, свободно отворени за посещения от туристи, тази градина се крие зад врати, на които има изобразени черепи. Зловещ надпис на портите гласи: „Тези растения могат да ви убият“.

Става въпрос за Отровната градина, която се намира край замъка на Олнуик във Великобритания. Докосването до някои от растенията може буквално да ви убие.

vrat2

Затова и всички екземпляри са добре обезопасени, а надписи зоват посетителите да не се доближават. Най-опасните растителни видове са поставени в клетки, а за сигурността в цялата градина се грижи денонощна охрана.

Колекцията включва още опиум, канабис, магически гъби и тютюн. За много от културите е получено специално държавно разрешение, за да могат да се отглеждат тук.

vrat3

Градината е дело на местно аристократично семейство, което е собственик на странното място от векове. Чак през последните години фамилията решава да оползотвори растителното си богатство, като го покаже на желаещите. Градината дори бива разширена, като вече показва и огромни дървета и растения. Почитателите на загадките могат да се изгубят в Бамбуковия лабиринт.

Отровната градина отваря врати за посетители през 2005 година и се радва на интереса на хиляди туристи. Замъкът край нея е популярен с това, че е бил сцена на някои от действията в първите две части на Хари Потър.

Check Also

Банята на хотела също е важна… (снимки)

Повечето туристи са на мнение, че банята на хотела трябва да е чиста, и ако …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.