Breaking News
Така ще изглежда еко хотелът в Китай. Изображения: stefano boeri architetti

Добре дошли в хотела, който е…гора

Туристите, които обичат чистия въздух, уханието на гора, и природата, но същевременно си падат по лукса в стаите, със сигурност ще останат доволни от проекта за нов хотел, който съвсем скоро ще бъде реализиран в Китай.

Mountain Forest Hotel ще се помещава в… хълм в долината Ванфенг, и ще предлага на гостите си 250 стаи. Проектът е дело на швейцарска архитектурна компания, която е предвидила множество дървета и растителност да покриват цялата фасада на хотела.

hote2

Освен естетическа роля това решение, ще спомага за пречистването на въздуха, както в стаите, така и навън. Очаква се зеленината да намали значително вредните емисии край хотела и да го превърне в зелено бижу.

Хотелът ще бъде изграден като вертикална гора, казват създателите. Те реално ще реконструират хълм, който е съществувал преди много години на мястото, но по-късно е унищожен. От компанията ще изградят хотела така, че сградата да бъде в хармония с околния релеф и екосистема.

Гостите на Mountain Forest Hotel ще се наслаждават на ВИП зона, стилен ресторант, бар, модерен фитнес и зала за конференции.

Check Also

Хотел в стая за пазачи…

Определено по света има много странни хотели. Nieuwe Amstelbrug се намира в Амстердам и посреща …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.