Етъра посрещнал 13-милионния си турист

Етнографският комплекс Етъра е посрещнал 13-милионния си турист през миналата година. Това стана ясно по време на срещата на министъра на туризма Николина Ангелкова с туристическия бранш в Габрово.

40 % ръст в броя на туристите се наблюдава в града и региона през 2015 година, стана ясно по време на срещата. Приходите от нощувки от януари до септември на миналата година са достигнали 2 милиона лева.

Продължаваме да работим и по инвестиционната карта на страната в областта на туризма и развитието на Узана като курортен комплекс със сигурност ще е сред активно представяните проекти на международно ниво, съобщи министър Ангелкова.

Към момента в тази местност има 8 ски писти оборудвани с влекове, трасетата са много подходящи и за ски бягане и ски ориентиране, като са провеждани и международни състезания в тези дисциплини. През лятото местността се ползва и за рекреационен, спортен, младежки и био туризъм, каза след срещата си с министъра кметицата на Габрово Таня Христова.

Габрово е част и от една културно-историческите дестинации, които разработихме – „Българска архитектура и занаятчийство“, а регионът ще бъде застъпен и в някои от предстоящите журналистически и експедиентски турове, които подготвяме през идващата година, обеща Николина Ангелкова.

Check Also

Най-странните басейни по света

Като турист може да видите странни работи по време на почивката си. Оказва се, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.