Breaking News

Започва Октоберфест. Готови ли сте за тонове бира?

Октоберфест не е просто място, където мъже пият бира. Той е истински фестивал и огромно забавление. Според мен е един от символите на Европа!

Това каза за bg-turist.com Милен Ангелов.

43-годишният търговец е ходил там поне пет пъти. Може и повече да съм бил, ама не си спомням, казва през смях Милен. Тази година той отново ще е край шатрите с пенливия еликсир.

Едно от нещата, които не спират да ме учудват е как такива крехки и готини жени, носят по няколко тежки халби с бира, чуди се Милен Ангелов, който не крие, че един от символите на феста са сервитьорките с големи деколтета.

Тази година от 19 септември до 4 октомври, Theresienwiese – Мюнхен, Германия, отново ще посрещне феновете на фестивала.

Всяка година на Октоберфест се изпиват милиони литри бира. Винаги се спазва традицията тя да идва от 6 избрани пивоварни в Мюнхен. Всяка от 14-те шатри си има собствена история.

mnogo

А всичко започва от далечната 1810 година. Тогава крал Лудвиг Първи дава щедра почерпка на жителите на Мюнжен, по случай годишната му от сватбата с Тереза. Именно на нея е кръстена и поляната, където се провежда фестивала.

В днешно време никой не вдига наздравица за Лудвиг и жена му, всеки си гледа бирата и в деколтето на сервитьорките, казва Милен.

porc

Ние му пожелаваме да внимава с бирата и жените, а ако вие сте още любопитни може да прочетете подробности на официалния сайт на Октоберфест – oktoberfest.de.

 

Check Also

Хотел в стая за пазачи…

Определено по света има много странни хотели. Nieuwe Amstelbrug се намира в Амстердам и посреща …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.