Започва Осмия Черноморски туристически форум във Варна

Осмото издание на Черноморския туристически форум започва днес във Варна, научи bg-turist.com.

Туристическият форум привлича десетки специалисти от бранша, които обсъждат начините за повишаване броя на туристите, подобряване на предлагания туристически продукт, увеличаване на приходите.

Тазгодишното издание на форума е под наслов „Регионални културно-исторически продукти на България – единни в многообразието“. На откриването в 9.30 часа присъства и министър Николина Ангелкова.

Специалисти в туризма от Варна твърдят, че страната ни трябва да положи още усилия, за да рекламира България като дестинация за културно-исторически туризъм. Ние сме на трето място в Европа, след Италия и Гърция, по брой на антични паметници и места за посещения, но това не се знае от туристите, жалват се от бранша в морската столица.

Така например, Римските терми във Варна са едни от най-големите в европейската част на едновремешна Римска империя. Но кой го знае това? Има много хора, които се интересуват от антична, римска и средновековна история, те биха идвали тук с интерес всяка година. Ако ги привлечем ще спечелим много, защото те са по-заможни от масово идващите у нас английски пияндета, каза пред bg-turist.com варненски експерт от средите на туристическия бранш.

Check Also

Най-странните басейни по света

Като турист може да видите странни работи по време на почивката си. Оказва се, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.