Коледата няма да е никак скучна с този кораб. Снимка: интернет

Пуснаха офертите за Коледа на круизен кораб

В интернет вече усилено се предлагат оферти за празнуване на Коледа и Нова година на круизен кораб. Това установи проверка на bg-turist.com.

Така например, ако искате да отбележите светлите празници далече от страната, а наоколо гледките да изобилстват от красота, може да си вземете билет за кораб до САЩ и Хаваите. Цената на пътуването е 150 евро на човек за ден. Туристическите фирми правят уговорката, че стойността може да се промени.

Ако сте избрали гореописаната дестинация ви очакват 14 дни пътешествие между Лос Анджелис, столицата на живописните Хавайски острови – Хонолулу, Кауаи (Науилиуили) и Лахайна. Воаяжът ви ще завърши отново в Лос Анджелис.

Интересувайте се от „бордовия кредит“

Според туристическите агенции важен момент при определяне на цената е и така нареченият „бордови кредит“. Той представлява предварително заредена в сметката ви сума. Тя се ползва за различни покупки на борда на кораба или е валидна за дадена услуга.

Сумата на вашия кредит може да варира от 25 до 1000 долара на човек. Най-често е между 50 и 150 долара. Размерът на кредита може да се определи и от големината на каютата ви.

Кредитът може да се ползва в магазина на круиза, за напитки, вечери, за екскурзии при акостиране в дадено пристанище, СПА процедури, интернет в каютата, за бинго или казино.

Важно е да знаете,че ако не похарчите кредита си, той няма да ви бъде възстановен след приключване на пътуването, твърдят туристически агенти.

Все повече българи на круизен кораб

Навремето пътуването с круизен кораб беше значително по-скъпо. Поради активното строене на нови плавателни съдове, цените падат, категорични са експерти от туристическия сектор. Някои дори са на мнение, че подобна екскурзия, стига да сте изчислили всичко правилно, може да ви излезе по-евтино и от престой на българското море.

Средно 10 000 българи се възползват от офертите за пътуване с круизен кораб, сочи последната статистика в бранша.

Check Also

Банята на хотела също е важна… (снимки)

Повечето туристи са на мнение, че банята на хотела трябва да е чиста, и ако …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.