Breaking News

Започна сертифицирането на СПА центровете в България

Процесът по сертифицирането на СПА центровете в България започна, като до момента има 107 заявления от специализирани заведения, които искат да преминат процедурата. Това съобщи днес при посещението си в Сапарева баня министърът на туризма Николина Ангелкова.

Сертифицирането е доброволно, но само обектите, които са проверени на място ще могат да носят абревиатурата СПА и ще бъдат вписани в Националния туристически регистър. Основен приоритет в работата на ведомството е въвеждането на правила и ред за функциониране на СПА сектора.

Така ще се прекъсне порочната практика всеки хотел с басейн или сауна да има възможност сам да реши дали да се нарече СПА център и по този начин да не отговори на очакванията на туристите, обясни министърът.

Повече от 100 000 туристи са посетили Рилските езера през активния летен сезон, като ръстът е над 12%, допълни Николина Ангелкова. Тя проведе среща с представителите на местния бранш в Сапарева баня и посети някои от основните атракции в общината.

Градът има големи перспективи и за развитие на СПА, планински и културен туризъм, а близостта на града до столицата е важна предпоставка за увеличаване на туристопотока, каза Николина Ангелкова.

Check Also

Хотел в стая за пазачи…

Определено по света има много странни хотели. Nieuwe Amstelbrug се намира в Амстердам и посреща …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.