Зоопарковете могат да бъдат атрактивни и вечер. Снимки: интернет

Зоопаркове, които да посетим поне веднъж в живота си (част 1)

Зоопарковете са едни от най-често посещаваните места от туристите. Те не са аткракция само за малки, но привличат интереса и на много от възрастните.

Има няколко зоопарка по света, които е добре да посетим поне веднъж в живота си. Те са го големи, красиви, създават невероятни удобства за обитателите си.

Сан Диего

Този зоопарк е един от най-големите в света. Разположен е на 100 акра. На територията му живеят над 3700 животни от 650 вида. Зоопаркът в Сан Диего, Калифорния е дом и на рядката Гигантска Панда.

sndi

Интересното тук е, че животните не са затворени в клетки, а се разхождат свободно в специално пригодени местообитания. Зоопаркът е един от първите въвел тази практика в света. Така обитателите се чувстват щастливи, а условията са максимално близки до тези в естествената им среда.

Зоопаркът предлага дори разходка с лифт, за да видите отгоре някои от животните. Паркът се посещава от милиони туристи и ти е необходимо повече свободно време, за да обиколиш цялата му територия.

Лондон

Значително по-малък от този в Сан Диего, само на 36 акра. Зоопаркът в английската столица е най-старият в света парк, който освен това се ползва и за научни цели.

london

Тук живеят 17 000 животни от 755 вида. Жирафи, тигри и тапири, са само част от интересните обитатели на зоопарка.

И като истински научен институт, тук се организират различни събития през годината, които целят да ни запознаят с животните и тяхното опазване в природата.

Колумб, Охайо

Зоологическата градина „Колумб“ в Охайо не е точко градина. Разположен на 580 акра този парк разполага със 7 различни „региона“, всеки от който показва животни от различни краища на света.

Обитателите са настанени така че средата в региона да е по-близка до естествената им. Така се избягва стреса, а освен че животните се чувстват страхотно, хората разбират повече за хабитатите на животните.

В регион "Африка" условията са максимално близки до тези, които обитават животните на свобода.
В регион „Африка“ условията са максимално близки до тези, които обитават животните на свобода.

6300 обитатели от 793 вида обитават зоопарка, а той се посещава ежегодно от над 2.3 милиона туристи.

В зоопарка е разположен и аквариум, за който се твърди, че е един от най-добрите в света.

Очаквайте продължение…

Check Also

Курорт предлага разходка с…подводница

Парашут, скутер, банан, тези забавления може да са втръснали на много туристи по морето. Скъп …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.