Изложба на динозаври привлича туристите във Варна

24 вида движещи се динозаври и скелети в реални размери, ще покаже на туристите във Варна изложбата „Живите динозаври“ (Living Dinosaurs).

Привлякла интереса на над 10 милиона посетители от целия свят, сега атрактивната изложба ще гостува в морската столица от 10 юли до 3 септември.

Гостите ще видят и най-популярният динозавър – Т-Рекс. Всеки един от изложените експонати е пресъздаден с характерните за дадения вид цвят, текстура, движения и звук.

Фигурите са изградени с удивително внимание и към най-малкия научен детайл, което прави експонатите толкова реалистични, че са необходими само няколко минути на посетителите, за да се пренесат милиони години назад.

Освен интерактивните фигури, изложбата запознава и с любопитни факти за произхода и живота на динозаврите, техните навици, как са ловували и как са отглеждали малките си.

Това е първата по рода си изложба в световен мащаб. От началото на нейното представяне е посетена от повече от 10 млн. души в Южна Америка, Холандия, Италия, Унгария, Румъния, Кипър, Гърция, Сингапур, Тайланд, Дубай и др.

Варненската изложба ще бъде разположена зад Пантеона в Морската градина, а цените на билетите са 12 лева за възрастни и 10 лева за деца.

Check Also

Банята на хотела също е важна… (снимки)

Повечето туристи са на мнение, че банята на хотела трябва да е чиста, и ако …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.