Добре осветената граница между Китай и Индия се вижда и от Космоса. Снимки: интернет

Интересни граници по света

Когато чуем „граница“ в съзнанието ни изплува картина на високи огради, тел, въоръжени с автомати мъже.

Особено популярна темата за границите стана покрай бежанската вълна, която залива Европа през последните седмици. Не всичко свързано с граници обаче е негативно. Те могат да са интересни и дори странни.

Има и места по света, където границите провокират творци да правят своите произведения между две държави, научи bg-turist.com.

Такъв е примерът с границата между Полша и Украйна. Тук художникът Ярослав Козяра е изобразил две риби, които символизират хармонията между двете страни.

poland

Границата между САЩ и Канада в градчето Дерби Лайн, минава буквално през стаите в жилищата. Добро основание, ако се скарате с половинката си да кажете: „Ще избягам от теб в САЩ!“… в спалнята.

amerika

Между Холандия и Белгия пък има просто една линия. Посетители в заведения от двата края на „полосата“ могат да си приказват приятелски, без да се налага да влизат в съседната страна.

holand

Магистрала разделя Китай и Макао. Тези отдолу са в Китай, а горното платно е на Макао. Получава се малко странна картина.

kita

Кой казва, че само в България пътищата са лоши? Португалия също е известна с кратерите по платната си. Разбираш, че си стигнал в Португалия от Испания, не само по табелата, а и по лошия асфалт.

portugal

Check Also

Мечтано място за почивка на летището…

Ако ви е писнало от тълпите и шума по летищата, то със сигурност идва решението …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.