Искат „Враждебна“ да отпадне от името на софийското летище

Министерството на транспорта е изпратило писма до две от най-големите световни компании в областта на самолетните резервации с молба да заличат от наименованието на Летище “София”, допълнението “Враждебна”, както е наименованието на едноименния квартал. Това става ясно от писмен отговор на транспортния министър Ивайло Московски на депутатски въпрос, съобщава агенция БГНЕС.

В системата за самолетни резервации Amadeus летището на столицата се изписва само като: Летище “София”. “Но в системите Sabre и Galileo, както и в сайтовете на някои по-малки онлайн агенции за продажба на самолетни билети, отново се е появило наименованието “Враждебна”, посочва Московски и уточнява, че след направени постъпки са получени уверения за направа на необходимата поправка в наименованието на Летище “София”.

Дългогодишните опити за отпадане на добавката “Враждебна” от наименованието на Летище “София” търпят неуспех заради Министерство на отбраната. “Разположената в Северния район на Летище “София” 16-та транспортна авиогрупа, която влиза в състава на 24-та авиационна база “Крумово” на МО, все още запазва наименованието “Враждебна”. Това е предпоставка то да се свързва с идентификационния код на Летище “София”, уточнява Московски.

Преди време общественици предложиха Летище “София” да се преименува на Летище “Джон Атанасов” или Летище “Св. св. Кирил и Методий”, защото „Враждебна“ звучи твърде враждебно за пристигащите туристи и пътници.

Check Also

Банята на хотела също е важна… (снимки)

Повечето туристи са на мнение, че банята на хотела трябва да е чиста, и ако …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.