Как да се приготвим за първата си ски ваканция

Ски туризмът е един от най-популярните в световен мащаб. Мнозина чакат с нетърпение да дойде зимата, за да вземат ските или сноуборда, и да потеглят към любимата си дестинация.

Ако сте решили да бъдете част от групата за първи път, трябва да спазвате няколко основни правила, защото прекалената самонадеяност и липсата на подготовка, могат да превърнат ски ваканцията в кошмар.

Тренировки

Преди да отидете на ски, е добре няколко месеца преди това да започнете с тренировките. Тук не става дума да си навлечете ските и да слаломирате в хола. Тренирайте мускулите си, за да станат по-издръжливи.

Най-добър помощник в това отношение е разходката на дълги разстояния. По този начин ще подготвите добре краката си за каране на ски, казват експертите.

В домашни условия може да практикувате друго упражнение, без да прекалявате. Застанете в скиорска поза, леко приклекнали. Стойте така известно време. Тези от вас, които имат желание могат да направят и няколко клека.

Наемете екипировката, не купувайте

Ако за първи път ще се качвате на ски и изобщо посещението на ски курорт е ново изживяване, най-добре си наемете екипировка.

Още не сте сигурни дали ще ви хареса тръпката от ските или сноуборда. Ако дадете много пари за екипировка, а след това не я ползвате, тази грешка ще и струва скъпо. Освен това не сте сигурни дали точно тази екипировка ще ви и необходима в курорта, може да ви е нужна съвсем различна, съветват специалистите.

Професионални учители

Когато отидете да карате ски за първи път, най-опасното нещо е самонадеяността. Не си мислете, че знаете много или всичко! Не знаете нищо!

Гледането на ски по телевизията не ви е направило майстор. Затова най-добре и полезно за здравето ви е да си намете ски учител. Не поемайте излишни рискове, нито пък се правете на Алберто Томба. Ще мине много време, докато овладеете ските.

Това разбира се, не бива да ви отчайва, казват експертите.

Check Also

Да спиш в…куфара си

Ако матраците в хотелите са ви винаги неудобни, то вече е напълно възможно да си …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.