Breaking News
Летищата на бъдещето ще са по-удобни за туристите. Снимки: интернет

Как ще изглеждат летищата през 2040 година

Ако обичате да пътувате във времето, сигурно ви е любопитно как ще изглеждат летищата през 20140 година. Какво ще предлагат на туристите? Ще скучаят ли пасажерите в очакване на полета си?

Компанията Airport Parking and Hotels (APH) разви идеите си за бъдещото функциониране на аеропортовете. Едно от първите неща, които ще се случат е премахването на досадното отваряне на чантите за проверка, както и металните детектори.

vartre3

Летищата ще използват биеометрични билети, в които ще са описани абсолютно всички важни за сигурността данни за пасажера, ще се разчита на виртуални асистенти и на много по-добра технологична система за обработка на багажа, твърдят от компанията.

Възможно е на конкретния турист да се даде биометричен знак, който служи за паспорт, бордна карта и идентификатор на пътуването – без хартиени билети, бележчици и документи! За целта пътникът се сканира, например през ириса, и така получава уникалния си знак.

vatre2

Досадните скенери, през които сега минаваме, ще бъдат заменени от по-модерни своя събратя, изградени на принципа на молекулярното сканиране. То е изобретено за медицински цели, но може да бъде внедрено в летищата. С негова помощ пътниците ще бъдат сканирани от метри разстояние и няма да се налага да чакат на опашки. Освен това новите скенери ще улавят абсолютно всичко забранено, плюс различни течности, които не се допускат на борда.

При пристигане няма да чакате на въртележката да багажа си, защото всеки куфар ще изпраща информация на смартфона ви кога е готов да бъде взет.

Туристите по чакалните няма да скучаят, защото ще бъдат буквално залети от забавления, като електронни магазини с тъчскрийн достъп, информация за различни пътувания и екскурзии, а виртуални асистенти ще им оказват допълнителна помощ. Модерните системи ще говорят на почти всички езици, и няма да се налага да си превеждате какво ви съобщават.

vatre

Не си представяйте летищата на бъдещето като от филмите, защото технологиите, които се предлагат са съвсем реални и дори в момента подлежат на тестове, обясняват от APH.

Check Also

Хотел в стая за пазачи…

Определено по света има много странни хотели. Nieuwe Amstelbrug се намира в Амстердам и посреща …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.