Подобни фигури посрещат туристите в комунистическия дисниленд. Снимка: интернет

Китай отвори комунистически дисниленд

Облечени в униформи на Червената армия мъже се разхождат в заградено пространство. Някой от групата развява червено знаме и рецитира лозунги.

Не, това не е сцена от исторически филм, а напълно реална случка, която всеки турист в китайския дисниленд може да изживее.

На 28 септември в провинция Хюбей китайските власти официално откриха тематичен парк на Комунистическата партия в страната.

Посетителите имат възможност да се докоснат до символите на червената власт, да облекат униформа, да се потопят напълно в атмосферата на времената, когато Мао е властвал със сила в най-многолюдната страна на планетата. Целта е да се промотира патриотизъм и идеалите на партията, твърдят властите.

Комунистическият парк е разположен на площ от 300 000 квадратни метра. В парка могат да се видят 29 бронзови статуи на войници и червени лидери, както и десетки произведения на изкуството, които показват историята на Комунистическата партия от 1921 до 2014 година.

На един от площадите в парка е направено място, където учениците и студентите имат възможност да положат символична клетва за вярност към червената партия и да станат членове.

Червеният туризъм е сериозен бизнес в страната, твърдят експерти. Мястото би могло да привлича хиляди любопитни туристи от целия свят.

Check Also

Може да наемеш яхтата на Грейс Кели

Има една яхта, която не е като всички останали. Става въпрос за луксозния плавателен съд, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.