Breaking News
Подобни фигури посрещат туристите в комунистическия дисниленд. Снимка: интернет

Китай отвори комунистически дисниленд

Облечени в униформи на Червената армия мъже се разхождат в заградено пространство. Някой от групата развява червено знаме и рецитира лозунги.

Не, това не е сцена от исторически филм, а напълно реална случка, която всеки турист в китайския дисниленд може да изживее.

На 28 септември в провинция Хюбей китайските власти официално откриха тематичен парк на Комунистическата партия в страната.

Посетителите имат възможност да се докоснат до символите на червената власт, да облекат униформа, да се потопят напълно в атмосферата на времената, когато Мао е властвал със сила в най-многолюдната страна на планетата. Целта е да се промотира патриотизъм и идеалите на партията, твърдят властите.

Комунистическият парк е разположен на площ от 300 000 квадратни метра. В парка могат да се видят 29 бронзови статуи на войници и червени лидери, както и десетки произведения на изкуството, които показват историята на Комунистическата партия от 1921 до 2014 година.

На един от площадите в парка е направено място, където учениците и студентите имат възможност да положат символична клетва за вярност към червената партия и да станат членове.

Червеният туризъм е сериозен бизнес в страната, твърдят експерти. Мястото би могло да привлича хиляди любопитни туристи от целия свят.

Check Also

Да пратиш картичка от поща под водата или на Южния полюс…

Туристите обичат да пращат пощенски картички към дома от дестинациите, на които почиват. Има две …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *