Така изглежда градът, спечелил любопитната класация.

Кои са най-добрите градове по света за среща с нови хора

За някои туристи чарът на екскурзията се състои в това да срещнат нови хора в дестинацията, която посещават. Да се запознаят с повече местни, да се докоснат до нови култури.

Hostelworld направи класация за това кои са най-добрите градове в света за среща с нови хора. В допитването са участвали 12 000 души от 39 града в 28 страни.

Първото място в класацията печели Гьотенбург в Швеция. Установило се, че жителите на този скандинавски град обичат контактите лие в лице, често се наслаждават на посещения по партита, вярват на своите приятели. Отворени и толерантни са, се посочва в проучването.

На втора позиция отново се нарежда шведски град – столицата Стокхолм. Тук жителите също са комуникативни и толерантни в различни социални ситуации.

Третото място е за Чикаго. Местните са комуникативни, често излизат с приятели на ресторант. Освен това обичат да използват социалните медии.

Класацията на Hostelworld продължава с Бостън, Ню Йорк, Копенхаген и Мадрид. Рим е едва осми. Деветата позиция е за немския Хамбург, следван от Дъблин.

Една от най-популярните туристически дестинации Париж е чак на 13 място в световната класация. Единственият източноевропейски град е полската столица Варшава. Градът заема 15 място, като е посочен за една от дестинациите, в които домакините обичат да играят с гостите у дома. Може да ви поканят и да гледате и телевизия.

Check Also

Банята на хотела също е важна… (снимки)

Повечето туристи са на мнение, че банята на хотела трябва да е чиста, и ако …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.