Breaking News
Ню Йорк днес е един от най-населените градове на планетата, но след само 30 години той ще бъде далеч назад в класациите.

Кои ще са най-населените градове по света до 2050 година

Туристите, които обичат да планират рано почивката си, и в същото време не понасят тълпите и шума, трябва да четат по-надолу, за да разберат кои ще са най-пренаселените градове по света през 2050 година.

Ако оставим шегата настрана, нека споменем, че се очаква населението на планетата до 2050 година да бъде около 10 милиарда души. Базираният в Торонто Global Cities Institute е направил проучване кои ще са най-населените градове.

Първото място в класацията е за индийският Мумбай, където се очаква да живеят 42.4 милиона души! На второ място ще бъде отново индийски град – столицата Делхи, където населението ще е 36.2 милиона. На трета позиция институтът е изчислил, че ще бъде Дака в Бангладеш. Там се очаква да живеят „едва“ 35.2 милиона души.

В класацията не попада нито един европейски град, като според изследователите в два от най-населените градове днес Ню Йорк и Мексико сити, ще живеят съответно 24.8 милиона и 24.3 милиона души.

Global Cities Institute прогнозират, че между 2075 и 2100 година най-многолюдният град на света ще е Киншаса в Демократична република Конго. Но това няма да е задълго, защото малко след това нигерийският Лагос ще има вече 88 милиона жители.

 

Check Also

Хотел в стая за пазачи…

Определено по света има много странни хотели. Nieuwe Amstelbrug се намира в Амстердам и посреща …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.