Коледни базари, които не бива да пропускаме

Туристите, които пътуват по Коледа със сигурност трябва да посетят два от емблематичните коледните базари на Европа. Интересни, но и същевременно запазили традициите през вековете, те даряват приятни емоции на своите гости.

Виена

Коледният базар в австрийската столица е може би най-старият в Европа. Той се е провел за първи път през далечния XIII век. Базарът се е организирал на най-централното място – пред кметството.

sta2

В днешно време базарът е нещо повече от място за шопинг по Коледа, защото предлага повече от 20 съпътстващи събития. Коледният базар ще продължи до Бъдни вечер, и на него може да се намери почти всичко – красиви фигурки и сувенири, оригинални подаръци, както и прочутите австрийски колбаси, наденични и вино.

Базарът предлага ледена пързалка и възможност децата да се возят в шейна, теглена от елени. Спортните натури пък могат да си пробват късмет като поиграят кърлинг.

Страсбург

Френският град осигурява на туристите интересен и красив коледен базар. Той също е от традиционните за Европа. Проведен е за първи път през 1570 година.

Оттогава до ден днешен базарът не спира да се развива, като в наши дни той посреща гостите си на повече от 10 локации! Коледни емоции, много подаръци и декорации, както и селекция от Елзаски вина, срещат туристите на базара в Страсбург.

sta

Преди да се впуснат в разходки по тесните и кокетни улички на града, гостите трябва да отидат до площад Kleber, където се намира Голямото коледно дърво. Според запознати, с осанката си то може да засрами всяко едно от дърветата, които извисят ежегодно снага за Коледа пред Рокфелер център в Ню Йорк.

На Коледния базар в Страсбург всяка година има гостуващи търговци от различни места по света. През тази година със свой щанд се представят португалци. Там туристите могат да опитат традиционни млечни сладкиши и да отпият от прочутото порто.

Check Also

48 000 долара за нощувка…в апартамента на принцесата на Монако

Ако имате 48 000 долара навярно ще си купите апартамент. Е, някои пък може да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *