Коледни базари, които не бива да пропускаме

Туристите, които пътуват по Коледа със сигурност трябва да посетят два от емблематичните коледните базари на Европа. Интересни, но и същевременно запазили традициите през вековете, те даряват приятни емоции на своите гости.

Виена

Коледният базар в австрийската столица е може би най-старият в Европа. Той се е провел за първи път през далечния XIII век. Базарът се е организирал на най-централното място – пред кметството.

sta2

В днешно време базарът е нещо повече от място за шопинг по Коледа, защото предлага повече от 20 съпътстващи събития. Коледният базар ще продължи до Бъдни вечер, и на него може да се намери почти всичко – красиви фигурки и сувенири, оригинални подаръци, както и прочутите австрийски колбаси, наденични и вино.

Базарът предлага ледена пързалка и възможност децата да се возят в шейна, теглена от елени. Спортните натури пък могат да си пробват късмет като поиграят кърлинг.

Страсбург

Френският град осигурява на туристите интересен и красив коледен базар. Той също е от традиционните за Европа. Проведен е за първи път през 1570 година.

Оттогава до ден днешен базарът не спира да се развива, като в наши дни той посреща гостите си на повече от 10 локации! Коледни емоции, много подаръци и декорации, както и селекция от Елзаски вина, срещат туристите на базара в Страсбург.

sta

Преди да се впуснат в разходки по тесните и кокетни улички на града, гостите трябва да отидат до площад Kleber, където се намира Голямото коледно дърво. Според запознати, с осанката си то може да засрами всяко едно от дърветата, които извисят ежегодно снага за Коледа пред Рокфелер център в Ню Йорк.

На Коледния базар в Страсбург всяка година има гостуващи търговци от различни места по света. През тази година със свой щанд се представят португалци. Там туристите могат да опитат традиционни млечни сладкиши и да отпият от прочутото порто.

Check Also

Най-странните басейни по света

Като турист може да видите странни работи по време на почивката си. Оказва се, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.