Това е барът, известен като The Gravediggers.

Кръчмата, която е съсед на гробище

Обикновено районите край гробищата не са особено подходящи за забавление. Туристите, които са посещавали дъблинската кръчма The Gravediggers обаче не са убедени в това…

Известната кръчма, в която са гостували множество тв водещи на кулинарни и туристически предавания, навърши наскоро 183 години. През 2013 година барът дори попадна в класацията за 50-те скрити съкровища на Европа, като зае 47-то място.

На никого от посетителите не му е пречело, че в съседство има гробище. Заведението се намира на Prospect Square, точно в източния ъгъл на гробището.

Затъмнен и сравнително мрачен, в бара още се пие на оригиналните плотове от времената, когато е отворил врати. Тук никога не е имало телефон или телевизор. А първият собственик е забранявал всякакава музика и танци.

Голяма част от интериора е автентичен.
Голяма част от интериора е автентичен.

В началото, в заведението често са запивали роднини на мъртъвците. Имало е случаи, когато хората, унесени от алкохола и приказките са забравяли, че след малко предстои погребение. Катафалките си стоели с часове отпред. В един момент градските власти нареждат да се извършват погребения преди обед, за да не стават опечалените близки свидетели на пиянски запои.

В момента The Gravediggers се посещава свободно и е атрактивно за много от туристите в Дъблин.

Check Also

Най-странните басейни по света

Като турист може да видите странни работи по време на почивката си. Оказва се, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.