Културният шок, който изживяват туристите в тези държави

Туристите, които обичат да обикалят най-различни кътчета по света, могат да споделят приятни, но и на моменти странни спомени. Някои от посетителите изживяват истински културен шок, когато отидат на тези две местенца.

Пресичане на кръстовище в Нигерия

Много от туристите, на които им се е налагало да посещават нигерийски градове се чувстват, като в Сървайвър.

kra

Пресичането на тамошно кръстовище се смята за дръзко и невиждано изживяване от свикналия на ред по пътищата европеец. Друг е въпросът, че пешеходците нямат почти никакви права и са оставени на милостта на шофьорите. Турист споделя пред Дейли мейл, че единствено огромна тълпа пешеходци е способна да накара автомобил да спре и да даде път.

Много от туристите се чудят какви ли умения трябва да притежаваш, за да станеш нигерийски шофьор. Там редовно има сблъсъци, колите се движат едва ли не залепени една за друга, но това не пречи ни никой от участниците в движението.

Фалоси по сградите в Бутан

Не, не! Тук не става дума за хулигански графити. Оказва се, че е нормално в Бутан по различни сгради да има изрисувани фалоси.

butt

Те са стилизирани и изрисувани с голямо уважение. Целта на въпросните снимки, които могат да предизвикат смут у всеки европеец, е да се опази дадената сграда или дом от лоши духове.

Изрисуваният фалос също така носи плодородие за конкретния дом.

Check Also

Най-странните басейни по света

Като турист може да видите странни работи по време на почивката си. Оказва се, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.