Къде да похапнем качествено във Вашингтон

Въпреки че, българските туристи не се стичат масово до столицата на САЩ-Вашингтон, е добре да знаете къде може да похапнете качествено.

Популярният кулинарен пътеводител „Мишлен“ направи класация на най-добрите ресторанти. Нито едно от заведенията не получава пълен актив от три звезди. Три ресторанта са с две звезди, а най-титулуваният майстор готвач е Хосе Андрес. Той е ученик на Феран Адриа, кой е създател на молекулярната кухня

И така…във Вашингтон „Мишлен” откроява „Мини бар”. Ресторантът разполага с места едва за 12 души, а цената на дегустационното меню е точно 275 долара, без включени вино и бакшиш.

Другите два ресторант, попаднали в престижната класация са Pineapple & Pearls и The Inn at Little Washington. Последният обаче е на час и половина път от столицата, в щата Вирджиния.

Класирани са общо 107 ресторанта и са представени 33 различни кухни.

„Мишлен” посочва, че през последните години кулинарната идентичност на Вашингтон, съсредоточена около средно-атлантическата кухня, е претърпяла дълбоки промени, които я правят една от най-динамичните в света.

От 21 000 ресторанта, включени в регистрите на „Мишлен” в цял свят, само стотина са получили по три звезди.

Check Also

Най-странните басейни по света

Като турист може да видите странни работи по време на почивката си. Оказва се, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.