Къде да похапнем качествено във Вашингтон

Въпреки че, българските туристи не се стичат масово до столицата на САЩ-Вашингтон, е добре да знаете къде може да похапнете качествено.

Популярният кулинарен пътеводител „Мишлен“ направи класация на най-добрите ресторанти. Нито едно от заведенията не получава пълен актив от три звезди. Три ресторанта са с две звезди, а най-титулуваният майстор готвач е Хосе Андрес. Той е ученик на Феран Адриа, кой е създател на молекулярната кухня

И така…във Вашингтон „Мишлен” откроява „Мини бар”. Ресторантът разполага с места едва за 12 души, а цената на дегустационното меню е точно 275 долара, без включени вино и бакшиш.

Другите два ресторант, попаднали в престижната класация са Pineapple & Pearls и The Inn at Little Washington. Последният обаче е на час и половина път от столицата, в щата Вирджиния.

Класирани са общо 107 ресторанта и са представени 33 различни кухни.

„Мишлен” посочва, че през последните години кулинарната идентичност на Вашингтон, съсредоточена около средно-атлантическата кухня, е претърпяла дълбоки промени, които я правят една от най-динамичните в света.

От 21 000 ресторанта, включени в регистрите на „Мишлен” в цял свят, само стотина са получили по три звезди.

Check Also

48 000 долара за нощувка…в апартамента на принцесата на Монако

Ако имате 48 000 долара навярно ще си купите апартамент. Е, някои пък може да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *