Breaking News
Снимки: интернет

Къде са най-популярните места за селфита по света

Селфито е задължително за съвременния човек. Да имаш смартфон, да посетиш дадена туристическа дестинация и да не си щракнеш едно селфи, означава, че си пропуснал много важен момент.

От Instagram са се постарали да направят статистика на най-предпочитаните места за селфи по света.

Тауър Бридж в Лондон. Това е най-популярният мост за селфита по света, показват данните на социалната мрежа. Тук потребителите на Instagram са си направили 3 820 селфита.

tower

4290 снимки са щракнати на върха на Роклефелер център в Ню Йорк.

roka

Колизеумът в Рим също попада в престижната класация на Instagram. Там са направени общо 4670 селфита.

kolizei

Дисни в Париж е едно от най-популярните места. Тук обикновено туристите си правят селфи с анимационните герои в парка. Instagram отчита общо 4740 селфита.

Недовършената катедрала „Саграда фамилия“, която се строи от 1882 година в Барселона, също попада в класацията за популярни селфи дестинации. 4970 са селфитата качени в Instagram оттук.

sagrada

Сградата, която дълго време беше номер едно по височина – Емайър стейт билдинг в Ню Йорк, нормално заема достойно място. 8430 са селфитата от покрива на небостъргача. Тук селфи си правят и холивудски звезди, в случая Хю Джекман.

huja

Биг Бен в Лондон е събрал 8780 селфита. Той е най-популярната лондонска атракция за феновете на селфита. Ако ще си правите селфи в английската столица, не пропускайте Биг Бен.

biga

Айфеловата кула бие всички рекорди – общо 10 700 селфита оттук са се появили в Instagram, отчита социалната мрежа. Тук се правят над милион селфита на ден, но не всички се качват по сайтове и социални мрежи, твърдят специалисти.

parij

До момента няма известна българска дестинация, която да е любима за селфита. Шегаджии твърдят, че тук все още най-хитовото място за селфи си остава огледалото в банята.

Check Also

Мечтано място за почивка на летището…

Ако ви е писнало от тълпите и шума по летищата, то със сигурност идва решението …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.