Ледена пързалка привлича туристи по морето

Закрита ледена пързалка ще привлича туристи по българското Черноморие. Атракцията е част от туристическия комплекс „Терма еко вилидж“ край Кранево, който бе открит през уикенда в присъствието на министъра на туризма Николина Ангелкова.

Хотелската част е подходяща за морски, СПА, балнео, спортен и конгресен туризъм.Закритата ледена пързалка е част от втория етап на мащабния проект, и приключва тази година. За гостите ще бъдат осигурени луксозни вили, водни съоръжения с минерална вода, спортни площадки, ресторанти и дори басейн с олимпийски размери.

Третият етап на инвестицията стартира през 2018-а с изграждането на „Еко Терма спорт“. Той включва модерни корпуси за подготовка и възстановяване на отбори и други специализирани съоръжения за активен отдих.

Комплексът е в близост до резервата Балтата, Аладжа манастир, архитектурно-парков комплекс „Двореца“ и Ботаническата градина в Балчик, нос Калиакра.

Страната ни има потенциала да бъде сред топ дестинациите за СПА балнеоуслуги в Европа благодарение на изобилието си от лечебни минерални източници. С огромното си богатство от близо 600 находища с 1600 извора, медицинска кал, лековит торф, билки България заема втора позиция по тези природни ресурси след Исландия, каза Николина Ангелкова.

Check Also

48 000 долара за нощувка…в апартамента на принцесата на Монако

Ако имате 48 000 долара навярно ще си купите апартамент. Е, някои пък може да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *