Breaking News

Ледена пързалка привлича туристи по морето

Закрита ледена пързалка ще привлича туристи по българското Черноморие. Атракцията е част от туристическия комплекс „Терма еко вилидж“ край Кранево, който бе открит през уикенда в присъствието на министъра на туризма Николина Ангелкова.

Хотелската част е подходяща за морски, СПА, балнео, спортен и конгресен туризъм.Закритата ледена пързалка е част от втория етап на мащабния проект, и приключва тази година. За гостите ще бъдат осигурени луксозни вили, водни съоръжения с минерална вода, спортни площадки, ресторанти и дори басейн с олимпийски размери.

Третият етап на инвестицията стартира през 2018-а с изграждането на „Еко Терма спорт“. Той включва модерни корпуси за подготовка и възстановяване на отбори и други специализирани съоръжения за активен отдих.

Комплексът е в близост до резервата Балтата, Аладжа манастир, архитектурно-парков комплекс „Двореца“ и Ботаническата градина в Балчик, нос Калиакра.

Страната ни има потенциала да бъде сред топ дестинациите за СПА балнеоуслуги в Европа благодарение на изобилието си от лечебни минерални източници. С огромното си богатство от близо 600 находища с 1600 извора, медицинска кал, лековит торф, билки България заема втора позиция по тези природни ресурси след Исландия, каза Николина Ангелкова.

Check Also

Ледена пързалка на…Малдивите

Малдивите са екзотична туристическа дестинация – чисти океански води, златни пясъци, палми, слънце и спокойствие. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *