Луксозен круиз обикаля край Северния полюс

Свикнали сме, че круизните кораби трябва да се движат в топли морета и по екзотични кътчета, а туристите да си пият спокойно коктейла на палубата и да наблюдават красивите гледки наоколо.

Тази представа се промени! Луксозният круизен кораб Crystal Serenity в момента обикаля северните ширини. Това е първият круиз, който предприема пътуване близо до Северния полюс. Crystal Serenity отплава на 16 август от град Seward в Аляска и се очаква да акостира на 17 септември в Ню Йорк.

marsh

Корабът минава през Берингово и Чукотско море, Лабрадорско море, и през Северния Атлантически океан ще достигне Голямата ябълка. На борда има 1000 пасажери, които са платили почти космически суми за воаяжа си – между 22 000 и 120 000 долара. Всеки турист е трябвало да плати и сериозна застраховка, в случай че корабът срещне айсберг. В сумата влиза спешна евакуация от борда.

Пътуването на Crystal Serenity стана възможно благодарение на климатичните промени, които намалиха ледената шапка на север. На корабата има хеликоптер, който ще осигурява полети на туристите над глетчери. В Crystal Serenity гостите се радват още на фитнес и СПА център, басейни, ресторанти и луксозни магазини.

Check Also

Най-странните басейни по света

Като турист може да видите странни работи по време на почивката си. Оказва се, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.