Луксозна хотелска верига навлиза в България

Луксозната хотелска верига „Хаят“ стъпва на българския пазар. Очаква се в София да бъде построен висококатегориен хотел на мястото на кино „Сердика“.

Хотелската верига е от много висок клас и ще даде нов тласък за развитието на туристическия ни сектор, коментира министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя съобщи, че Министерството на туризма води разговори с още няколко големи вериги, които също обмислят навлизането си в страната ни.

„Още със създаването на самостоятелно министерство, основна цел за нас бе привличането на големи инвеститори и доказани брандове, които ще доведат след себе си и повече и по-платежоспособни туристи“, подчерта Николина Ангелкова.

България посреща много туристи и ние искаме те да останат по-дълго тук, за което ще им предложим и най-добрите услуги и материална база, каза Такуя Аояма, вицепрезидент за развитието на „Хаят“ за Европа, Африка и Близкия изток.

Първият хотел Hyatt Regency в България ще бъде построен в София на мястото на бившето кино „Сердика“ и се очаква да отвори врати през 2018 година. Строителството ще се осъществява в партньорство с българска компания.

Hyatt Hotels Corporation е водеща световна хотелиерска компания с портфолио от 12 бранда и 652 имота в 53 страни. Прогнозите сочат, че обектът ще привлече интереса на повече чуждестранни посетители, включително и на дългогодишните гости на веригата, за събитиен и конгресен туризъм, както и за културно-исторически и сити турове в столицата.

Check Also

Планината, която беше забранена за жени

Тази планина е била забранена за жени. Свещеното място е провокирало създаването на религиозно учение. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *