Николина Ангелкова Снимка: novanews

Министърът на туризма се обяснява за рекламния клип

Министърът на туризма Николина Ангелкова бе принудена да се обяснява за новия рекламен клип на България, в който известни холивудски актьори хвалят страната ни.

Това се случи, след като видеото си спечели много критици. Според някои от тях клипът е рекрама преди всичко на „Ню Бояна филмси“, други обясниха, че това видеото е постно и не показва красотите на страната ни. Трети го обявиха за кич и дори заявиха, че сцената на разруха, която се вижда зад Силвестър Сталоун е лоша реклама за България.

Най-ценното в рекламния клип е, че звезди от такъв висок ранг приканват да се посети България, каза Николина Ангелкова пред агенция „Фокус“.

Те казват, че тя е страна, която на всяка цена трябва да се види. Клипът показва тяхното отношение към нас, което е изключително ценно, добави министърът. Според нея връзката между киното и туризма е очевидна и е много важно да се експлоатират всички възможности за реклама на страната.

Клипът ще бъде и част от кампанията на българския филм „Съдилището“, който се състезава за наградата „Оскар“ за чуждоезичен филм, разкри Николина Ангелкова.

Пред телевизия Bulgaria ON AIR министърът обясни, че рекламния клип не е имиджов, а е свързан с това страната да се представи като кино дестинация.

Тя още веднъж даде пример с това, че на местата, където е сниман филмът за Хари Потър, се отчита ръст на туристите с над 50 %. В националния парк на Сидни, където пък е сниман „Мисията невъзможна 2”, броят на туристите се е увеличил с повече от 200 процента.

Check Also

С тази каравана може да отидете навсякъде по света…

Еко каравана, която може да достигне до всяко кътче на света, дори и труднодостъпно, представиха …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *