Над 200 000 английски туристи посетили България

241 135 английски туристи са посетили България от януари до септември, отчетоха от Министерството на туризма. Оттам допълниха, че това е ръст от 10 % спрямо същия период на миналата година.

Междувременно България представи възможностите за туризъм на Международното туристическо изложение World Travel Market (WTM) в Лондон. То се проведе между 7 и 9 ноември в британската столица, и в ниго участваха 20 български фирми и общини.

Гостите на българския щанд, освен информация за древната ни история и традиционно познатите летен и морски туризъм, научиха за възможностите за практикуване на специализирани форми на туризъм, като културно-исторически; балнео, спа и уелнес; еко и селски; винен и гурме; конгресен и събитиен; голф, приключенски.

Международното туристическо изложение World Travel Market (WTM) е една от най-големите борси в света за професионалисти в туристическата индустрия. Участниците на WTM са от повече от 180 страни и региони. Световното събитие за професионалисти в туристическия бранш ежегодно привлича около 45 000 участници.

Check Also

Най-странните басейни по света

Като турист може да видите странни работи по време на почивката си. Оказва се, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.