Много от посетителите развяваха българското знаме при посещението си в Етъра.

Над 7000 туристи посетили Етъра по празниците

7377 туристи са били в Етъра в почивните дни за националния празник – 3 март. Това съобщиха от екипа на музея за bg-turist.com.

За първи път виждам хората да влизат, развявайки българското знаме, разкри Величка Илиева, главен уредник. Тя допълни, че преди и след тържествата на Шипка хората са прииждали в Етъра.

Преминалите през музея на 3, 4 и 5 март може да се измерват като брой само с времето на нашите най-големи прояви. Международният есенен панаир на занаятите, например. Вярно, на Шипка се качиха близо 100 000 души, времето беше хубаво и това дава отражение. Но семействата, групите, дори индивидуалните туристи бяха празнично настроени, носеха знамена и във всеки човек се усещаше чувството на национална гордост, допълни Илиева.

Според нея създалото се в обществото напрежение по повод дебата как да определяме 500-те години османска власт по българските земи също е дало отражение върху начина, по който е протекло отбелязването на 3 март. Десетки хиляди българи са решили, че е време да покажат силния дух на народа ни, убедени са от екипа на музея.

Check Also

Най-странните басейни по света

Като турист може да видите странни работи по време на почивката си. Оказва се, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.