Най-веселото летище на света

Летищата обикновено са символ на продължително чакане, дълги опашки, леко притеснение в очакване на полета. Има едно летище обаче, което със сигурност се смята за весело и забавно от хиляди туристи.

Става дума за сингапурското Changi. Там никога няма да скучаете, дори няма и да си го помислите.

В Changi освен магазини, има градини с растения и пеперуди от цял свят, здравословни ресторанти, кино, зала за видео игри и развлечения, както и СПА център. А интериорът на някои от терминалите ще ви накара да се усмихнете, защото дизайнерите са използвали много въображение, растения и интересни елементи.

Може да започнете с градината, която се намира на покрива на Терминал 1. Там има над 100 вида кактуси от Азия, Африка и Америка. В градината дишат и други представители на растителния свят, които превръщат мястото в изключително красива зебежителност. Тук туристите и пътниците често отмарят, правят си снимки или пият нещо студено в бара, който е разположен между изящните стебла.

Още не сме свършили темата с растенията…Ако случайно се намирате на Терминал 2, задължително трябва да видите Слънчогледовата градина. Тук разходката е истинско удоволствие, а освен това и полезно занимание, защото поемате големи дози от Витамин D, чрез слънчевите лъчи. Градината е атрактивна и вечер, когато се включва специално осветление и я превръща в романтично и уханно местенце. Оттук може да се полюбувате на величествената гледка към самолетната писта.

Красиви цветя може да намерите и в салона на Терминал 2, където се намира и Орхидеената градина. Тя е дом на 700 орхидеи от 30 вида, групирани по цветове и представящи по артистичен начин четирите елемента – земя, вода, огън и въздух.

Ако смятате, че растенията не за вас, гледайте безплатно кино! На летището има два кино салона – в транзитните зони на Терминали 2 и 3. Филмите са интересни и определено в тези салони забравяш, че си на летище.

Маниацияте на видеоигрите не бива да се притесняват, защото има специална зала с игри. Там може да се поиграе на PlayStaytion 3, Xbox 360. На същото място има MTV booth, където на 50 инчова плазма може да гледате и слушате любимите си музикални видеоклипове. Гейм зоната е на ниво 3 в Терминал 2.

В детските зони на летището, освен кътове за игра и фамилни заведения, интерес привлича и градина с живи переруди, на които малчуганите да се порадват и да се отърват от стреса преди полет.

В СПА центъра на летището се правят различни процедури…

По мнение на много пътници, летището Changi заслужава да бъде туристическа дестинация, защото времето прекарано там е като обиколка на забележителност.

Check Also

48 000 долара за нощувка…в апартамента на принцесата на Монако

Ако имате 48 000 долара навярно ще си купите апартамент. Е, някои пък може да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *