Breaking News

Най-веселото летище на света

Летищата обикновено са символ на продължително чакане, дълги опашки, леко притеснение в очакване на полета. Има едно летище обаче, което със сигурност се смята за весело и забавно от хиляди туристи.

Става дума за сингапурското Changi. Там никога няма да скучаете, дори няма и да си го помислите.

В Changi освен магазини, има градини с растения и пеперуди от цял свят, здравословни ресторанти, кино, зала за видео игри и развлечения, както и СПА център. А интериорът на някои от терминалите ще ви накара да се усмихнете, защото дизайнерите са използвали много въображение, растения и интересни елементи.

Може да започнете с градината, която се намира на покрива на Терминал 1. Там има над 100 вида кактуси от Азия, Африка и Америка. В градината дишат и други представители на растителния свят, които превръщат мястото в изключително красива зебежителност. Тук туристите и пътниците често отмарят, правят си снимки или пият нещо студено в бара, който е разположен между изящните стебла.

Още не сме свършили темата с растенията…Ако случайно се намирате на Терминал 2, задължително трябва да видите Слънчогледовата градина. Тук разходката е истинско удоволствие, а освен това и полезно занимание, защото поемате големи дози от Витамин D, чрез слънчевите лъчи. Градината е атрактивна и вечер, когато се включва специално осветление и я превръща в романтично и уханно местенце. Оттук може да се полюбувате на величествената гледка към самолетната писта.

Красиви цветя може да намерите и в салона на Терминал 2, където се намира и Орхидеената градина. Тя е дом на 700 орхидеи от 30 вида, групирани по цветове и представящи по артистичен начин четирите елемента – земя, вода, огън и въздух.

Ако смятате, че растенията не за вас, гледайте безплатно кино! На летището има два кино салона – в транзитните зони на Терминали 2 и 3. Филмите са интересни и определено в тези салони забравяш, че си на летище.

Маниацияте на видеоигрите не бива да се притесняват, защото има специална зала с игри. Там може да се поиграе на PlayStaytion 3, Xbox 360. На същото място има MTV booth, където на 50 инчова плазма може да гледате и слушате любимите си музикални видеоклипове. Гейм зоната е на ниво 3 в Терминал 2.

В детските зони на летището, освен кътове за игра и фамилни заведения, интерес привлича и градина с живи переруди, на които малчуганите да се порадват и да се отърват от стреса преди полет.

В СПА центъра на летището се правят различни процедури…

По мнение на много пътници, летището Changi заслужава да бъде туристическа дестинация, защото времето прекарано там е като обиколка на забележителност.

Check Also

Хотел в стая за пазачи…

Определено по света има много странни хотели. Nieuwe Amstelbrug се намира в Амстердам и посреща …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.