Breaking News
Лошото време често проваля ваканции. Снимки: интернет

Най-големите кошмари по време на почивка

Когато отиваш на почивка обикновено не се замисляш за нещата, които могат да провалят ваканцията ти. Мислиш положително, надяваш се на приятни емоции, искаш тази почивка да е по-вълнуваща от предишната.

Вg-turist.com влиза за кратко в ролята на негативната мисъл, за ви запознае с някои от най-неприятните ситуации, които могат да ви сполетят.

Времето

Колкото и точни да са прогнозите на метеоролозите днес, времето винаги е в състояние да ви изненада неприятно. С много трудности сте извоювали от шефа отпуск, резервирате си стая в хотел по морето, и когато отидете там… започва да вали. „Колко да вали? Все ще спре!“

Два дни валежи обаче са достатъчни, за да „изядат“ едноседмичния ви отпуск. Седите в стаята, гледате телевизия и се ядосвате.

В този случай е добре да сте в хотел, който предлага допълнителни екстри и забавления. Ако има фитнес, зала с игри, може и да не ви стане скучно, докато чакате времето да се оправи.

Добре е, когато си подбирате мястото за почивка, да се интересувате какво интересно има наоколо, какво друго може да се прави освен едното печене на плажа.

Ако през лятото отсядате близо до големи курортни центрове, като Варна и Бургас, валежите няма как да ви притеснят, защото там има достатъчно забавления. Като се почне от театри, фестивали, молове, магазини и казина, и се стигне до големи детски кътове, където малките да играят на воля.

Болести

Да се разболееш ден преди да тръгнеш за почивката е кошмар. А какво е да прихванеш бацил и да ти призлее, когато пристигнеш там?

Подобни случки са напълно възможни и обикновено се случват на семейства с деца. По пътя всичко е наред, малчуганите се смеят и нищо не предвещава, че като стигнеш хотела ще започне повръщане, болки в стомаха, вечерта висока температура.

Така не може да се насладите на ваканцията.
Така не може да се насладите на ваканцията.

Ако е нещо дребно лекуваш на място, което пак не е мечтаната ваканция, но поне не си вкъщи. Ако е сериозно си принуден да напуснеш по най-бързия начин, като освен неприятното усещане, че някой член на фамилията е болен, си загубил и спестените пари.

Затова и много от семействата тръгват с „една торба лекарства“ на път. Доста често в малките населени места, планински кътове и махали, няма дори аптека.

Хотелът

Нека преминем към по-поносимите неприятности. Те са свързани с хотела. На снимката в сайта всичко е изглеждало красиво, нали? Чисто, спретнато, модерно. Защо и на живо не е така?

За съжаление, някои дребни хотелиери използват практиката да залъгват клинетите си, че им предлагат нещо стойностно, а то се оказва боклук. Ако сте успешни в преговорите с такива „предприемачи“ и успеете да си върнете капарото – добре. Ще си намерите друго място за почивка и бързо ще забравите неприятностите.

Надяваме се, че не сте попадали в подобни хотелски стаи.
Надяваме се, че не сте попадали в подобни хотелски стаи.

Но, ако не умеете да спорите и не ви се занимава, ще трябва да свикнете с неизпраните чаршафи, мръсната тоалетна, паяжините, неприятната миризма, фасовете между леглото и стената, и отпечатъците от пръсти над леглото ви, оставени от някоя буйна в сексуално отношение двойка.

Понякога гледката от стаята е точно като у дома ви – един блок, с прострени по терасите хавлии, парцалки, гащи и бански. А къде е морето? Защо съм на десета линия?

Вечер пък може съседите да са шумни или да сте настанени точно над дискотека или ресторант…

Май е време да спрем с негативните мисли! :)

Check Also

Може да наемеш яхтата на Грейс Кели

Има една яхта, която не е като всички останали. Става въпрос за луксозния плавателен съд, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.