Най-големият круизен кораб отплава от Франция

Най-големият круизен кораб в света Harmony of the seas (Хармония на моретата), поема на първото пробно плаване по море от западното френско пристанище Сен-Назер, преди да бъде доставен през месец май на американски корабособственик.

Това съобщава вестник „24 часа“, позовавайки се на Франс прес.
Гигантът е построен в корабостроителницата STX France и има следните главозамайващи размери: 362 метра дължина, 66 метра широчина, 16 мостика, 120 хил. тона. Корабът ще превозва над 6 000 пътници, а екипажът ще бъде от над 2000 души. Harmony of the seas е поръчан през 2012 година за 1 милиард евро.

Пробното плаване ще продължи от четвъртък до неделя, а до края на април ще има и второ. Пробните плавания целят да се направи реглаж на централата за производство на електроенергия и на системите за изтласкване, както и да се изпробва маневреността на кораба, съобщи френският корабостроител.

От няколко месеца Harmony of the seas е атракцията за града. Туристическата служба в Сен-Назер организира всеки ден посещения на туристи, които искат да застанат до великана и да си направят снимка.

Check Also

Най-странните басейни по света

Като турист може да видите странни работи по време на почивката си. Оказва се, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.