Breaking News
Във Варшава може да изкарате чуден уикенд на ниски цени.

Най-евтиният европейски град за почивка през уикенда

Почивките през уикенда придобиват все по-голяма популярност сред туристите в Европа, твърдят експертите. Пътуването до сравнително близка дестинация за уикенда е възможност за мнозина да си отпочинат от натоварената работна седмица, без да се налага да ползват отпуск.

Онлайн туроператори направиха класация на най-евтините дестинации в Европа за уикенд ваканция.

Първото място заема полската столица Варшава. Срещу 163 долара може да си изкарате чудесно в този град през уикенда. 78 долара средно е цената за две нощувки в двойна стая на тризвезден хотел, са изчислили туроператорите, съобщава Индипендънт.

Кафе ще си намерите срещу 2.74 долара, бирата ще ви излезе 2.19 долара, а колата е на цена от 1.64 долара. Един от най-посещаваните туристически обекти – Кралският дворец, приема посетители безплатно.

Второто място в класацията е за латвийската столица Вилнюс. Тук ще оставите средно 166 долара за цялата си ваканция.

vilnus

Две нощувки в тризвезден хотел ще ви излязат точно 72 долара. Кафето е долар и седемдесет цента, за бира ще изхарчите средно два долара, колата е на същата стойност. Най-посещаваното от туристите място – църквата Света Анна е безплатна за посещения.

На трето място в класацията попада отново град от Източа Европа. Това е красивата Будапеща. Уикендът може да ви струва 177 долара.

buda

Стаята за двама в тризвезден хотел е около 62 долара. Кафето е 1.74 долара, колата струва 1.36 долара, а бирата е ваша срещу 2.13 долара.

Западноевропейските градове в тази класация са кът. Френските Страсбург и Лил заемат 12-то и 13-то място, Лисабон е на престижната 6-та позиция.

Check Also

Мечтано място за почивка на летището…

Ако ви е писнало от тълпите и шума по летищата, то със сигурност идва решението …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.