Най-екстремните туристически атракции

Ако смятате, че да се пускате по пързалките в аквапарка или да се возите на влакче на ужасите, са най-екстремните туристически атракции, то жестоко се лъжете!

По света се предлагат забавления, които биха вдигнали адреналина дори и най-приключенски настроените туристи.

Падане от 50 метра…без въже

Всеки може да скочи дори и от най-високото място по света, ако е вързан с въже. Какво обаче е усещането да те бутнат от 50 метра, без да си вързан?

На този въпрос отговор вече имат всички онези, които са пробвали свободното падане от Orlando Towers в Совето, Южна Африка.

sko

Първо се качвате до върха по стълба, след това стъпвате на люлееща се площадка във вътрешността на въпросните кули и…скачате. Спокойно! Отдолу има мрежа…

За удоволствието дължите 60 лева.

Разходка край…торнадо

Забравете за скучните разходки по алеите на курорта, в мола или някой парк. Ако сте на почивка в САЩ, най-добре е да се разходите в Долината на торнадата.

tor

Опасно е, но пък това е единствения вариант да видите отблизо страховитата буря, без да да се налага да се евакуирате.

Организаторите обещават, че ще се доближите максимално до торнадо. Достатъчно е само да сте на уреченото време в Денвър, Колорадо. Разходката ще ви излезе малко над 2000 долара.

Сърфиране във…вулкан

Не се притеснявайте! Не става дума да се спуснете директно в лавата! Въпреки това сърфирането по все още активния вулкан край Леон в Никарагуа е едно от най-екстремните преживявания за туристите.

02374452.000000

Просто се качвате догоре и се сърфирате…може и с лично изработена от вас количка. И все пак имайте предвид, че Cerro Negro е напълно активен вулкан. За последно е изригнал през 1999 година.

Може да сърфирате тук срещу 70 лева.

Check Also

Най-странните басейни по света

Като турист може да видите странни работи по време на почивката си. Оказва се, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.