В този замък се е вихрил граф Дракула. Снимки: интернет

Най-подходящите места за празнуване на Хелоуин

Хелоуин не е български празник, но се чества у нас все по-масово през последните години. Оказва се, че страховитата дата привлича вниманието на хиляди, жадни за приключения туристи.

Световни онлайн гидове дори направиха класация за местата, в които най-добре и интересно се отбелязва Хелоуин. И така, вземайте раницата и се отправяйте към:

Трансилвания, Румъния

Това е най-близката до България дестинация. Няма да ви е необходимо да си вземате продължителен отпуск, а и ще ви излезе сравнително евтино. Родното място на граф Дракула е идеално за отбелязване на Хелоуин.

На 31 октомври, когато е въпросният празник, трябва да сте в замъка Бран, където Дракула е вършел пакостите си през XV век.

Според някои наши историци, във вените на Дракула е течала и българска кръв. Още един повод да отидете до Трансилвания.

Лондон, Великобритания

Според туристически издания това е градът, в който много силно може да усетите атмосферата на Хелоуин. Ще пищите от ужас, но в същото време ще се отдадете и на силен смях по време на празника, заради множеството карнавали и инициативи покрай Хелоуин.

Гигантското виенско колело "Лондонско око", също се включва в отбелязването на Хелоуин.
Гигантското виенско колело „Лондонско око“, също се включва в отбелязването на Хелоуин.

Онлайн гидовете препоръчват да наминете покрай гробището Highgate Cemetery. Междувременно си припомнете, че в мегаполиса е вършал и Джак Изкормвача. А, ако и Биг Бен спре точно тогава…то страховитият Хелоуин ви е гарантиран.

Ирландия

Не бива да забравяме, че традицията за Хелоуин тръгва именно от тази страна. В Ирландия празникът се чества цели пет дни. През това време по улиците на градовете има много шествия, танци с огън, а също и фойерверки.

В Ирландия на Хелоуин е весело.
В Ирландия на Хелоуин е весело.

Всяко семейство се стреми да се весели и никъде няма да ви бъде скучно, твърдят гидовете. Задължително е да посетите и някоя къща обитавана от духове. Такива имало много, казват запознати. Може пък да ви излезе късмета и да си поговорите с някой от предците!

Ню Орлиънс, Луизиана

Ако искате по-далечна туристическа дестинация, отскочете за Хелоуин в Ню Орлиънс, Луизиана, САЩ.

Смята се, че този град едва ли не е столица на вуду магията. Тук се оргиназират е турове до гробищата. Има си и храм на вудуто, който според някои задължително трябва да се посети на Хелоуин.

Столицата на вудуто Ню Орлианс също знае как да празнува на Хелоуин.
Столицата на вудуто Ню Орлиънс също знае как да празнува на Хелоуин.

Тези, които не вярват в магията, могат да се омагьосат с увеселителна напитка, в някое от атрактивните заведения в този град. Между другото, празникът Марди Гра е много по-атрактивен от Хелоуин в Ню Орлиънс…

Check Also

Ще пробваш ли? Подвижен хотел на два етажа…

Туристите, които обичат движението със сигурност ще се възползват от офертата на семейство сърфисти. Те …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.